Grunnkurs Skred

Grunnkurs Skred

Grunnkurs Skred passer for deg som drømmer om egne turer i urørt pudder!

Grunnkurs skred går vanligvis over tre dager og gir en solid innføring i hva som skal til for at det kan gå et snøskred og hvordan vi unngår dette.  På forespørsel setter vi opp kurset over to dager. Vi tar for oss terrengvurdering, veivalg, ulike typer snø, vær og vind. Vi bruker også tid på gode rutiner for turplanlegging, og fokuserer på den menneskelige faktoren. Selv om vårt hovedfokus er at ingen skal bli tatt i skred, bruker vi også tid på effektiv kameratredning med sender/mottaker (skredsøker).

Dette kurser passer for deg som er vant til å gå på tur i vinterfjellet, men som synes det er vanskelig å vite hva du skal se etter når du vurderer skredfaren. Om du synes brett, løs- eller fast hæl er best, spiller ingen rolle på dette kurset.

Man fortsetter å lære om snø og snøskred så lenge man fortsetter å gå på tur, og Grunnkurs Skred gir deg et solid fundament å bygge videre på. I tillegg til toppturfolket passer dette kurset også fint for frikjørere som vanligvis bruker heis, klatrere og andre som ferdes i brattere snødekt terreng.

Dette kurset har en aldersgrense på 18 år. Deltakere må selv stå for transport.

Kurset holdes med maksimalt 6 deltakere per instruktør.

Kursavgift: Kr 3000,-

Kursdatoer med ledige plasser vinteren 2020-21:

  • 10.-11. april (2 dager, kursavgift kr 2500,-)
  • Vi setter også opp to- og tredager kurs på forespørsel hele vinteren

Påmelding eller spørsmål:

Send en mail til trondolav@tromsofjellsport.no , Messenger eller bruk skjemaet under.

Grunnkurs Skred

På grunnkurs lærer du blandt annet hvorfor det finnes mange typer snø.