Grunnkurs Skred

Grunnkurs Skred

Grunnkurs Skred passer for deg som drømmer om egne turer i urørt pudder!

Grunnkurs skred går vanligvis over tre dager og gir en solid innføring i hva som skal til for at det kan gå et snøskred og hvordan vi unngår dette. Vi tar for oss terrengvurdering, veivalg, ulike typer snø, vær og vind. Vi bruker også tid på gode rutiner for turplanlegging og på den menneskelige faktoren. Selv om vårt hovedfokus er at ingen skal bli tatt i skred, øver vi også på effektiv kameratredning med sender/mottaker (skredsøker).

Dette kurser passer for deg som har eget utstyr og har gått noen toppturer, men som synes det er vanskelig å vite hva du skal se etter når du vurderer skredfaren. Om du synes brett, løs- eller fast hæl er best, spiller ingen rolle på dette kurset.

Man fortsetter å lære om snø og snøskred så lenge man fortsetter å gå på tur, og Grunnkurs Skred gir deg et solid fundament å bygge videre på. I tillegg til toppturfolket passer dette kurset også fint for frikjørere som vanligvis bruker heis, klatrere og andre som ferdes i brattere snødekt terreng.

Kursene har en aldersgrense på 18 år. Deltakere må selv stå for transport.

Kurset holdes med maksimalt 6 deltakere per instruktør.

Tredagerskursene og todagerskursene har mer eller mindre samme temaliste, men på tredagerskursene rekker vi å praktisere de ulike temaene litt mer og vi får tid til å gå litt mer i dybden på snø og snøomvandling.

Kurs med ledige plasser:

  • 11.-13. mars, 3000,-

-Ta kontakt om dere er en gruppe som vil ha eget kurs på ukedager.

Påmelding eller spørsmål:

Send en mail til trondolav@tromsofjellsport.no